Artikel för vårdnadshavare

Du som vårdnadshavare kan skicka meddelanden till personalen om ditt barn via Unikum Familj. Detta meddelande blir synligt för all personal som är kopplat till barnet, och mentor får det även till sin egen inkorg. Du kan välja om meddelandet ska vara synligt för barnet eller inte.

Skapa meddelande

• Gå till dina meddelanden
  • Tryck på Skapa meddelande
  • Välj vilket barn det gäller
  • Skriv ditt meddelande och tryck på nästa
  • Välj ifall meddelandet ska vara synligt för barnet eller inte
  • Skicka

Innan du skickar meddelandet ser du även vem som kommer få notis om meddelandet. Finns det ingen mentor kopplad till ditt barn kommer ingen i personalen få en särskild notis, och det finns risk att meddelandet missas. Prata med personalen på ditt barns skola angående mentorskopplingar.

Om mentor eller annan personal svarar på meddelandet genom att kommentera det får du en pushnotis (kräver att man tillåter notiser i appen och i telefonen).