Kommunadmin kan manuellt lägga upp nya förskolor/skolor men det vanligast är att de importeras via automatisk synkronisering med kommunens/organisationens skoladministrativa system. För er som har en sån synk ska INGA "vanliga" skolor läggas upp eller tas bort manuellt men det kan finnas behov av andra "skolor" tex för att samla rektorer, samla lärare i ett skolområde et.c. och dessa behöver hanteras helt manuellt.

Notera! Allt som skapas manuellt behöver även framöver administreras manuellt dvs hämta in och ta bort personer i grupper i den manuellt skapade skolan.

Lägga upp skola

• Gå till kommunens startsida
  • Klicka på Skiftnyckeln - relationer och välj skola
  • Klicka på knappen Lägg till skola
  • Fyll i namn, skolform och ev beskrivning och övriga kontaktuppgifter samt ladda ev upp en bild och spara
    (Självklart kan man fylla på med beskrivning och bilder vid ett senare tillfälle)

Efter att man lagt upp en skola behöver man även göra följande

• Lägg in rätt Etiketter om man vill använda såna.
  • Slå på relevanta Moduler.
  • Koppla in Verktyg.
  • Lägg till de grupper som behövs.
  • Hämta in de personer som ska finnas i skolan.