Alla Skolverkets Kunskapskravs-tabeller finns inlagda i Unikum och återfinns under "Kunskaper" för varje elev och ämne/kurs. Hela läroplanen och alla Kunskapskravstabeller finns även på grupp och skola under ikonen "Läroplan":

Hitta kunskapskravstabellen

• Gå till önskad elev
  • Välj fliken Kunskaper
  • Välj önskat ämne
  • Öppna och stäng tabellen genom att klicka på den lilla pilen i en cirkel.

Lite tips om hur tabellerna fungerar.

• Om man markerar i A-kolumnen så markeras både C och E per automatik.
  • Eleven får automatiskt rätt tabell för årskursen.
  • Tabellen ligger kvar så länge den gäller dvs en tabell för Svenska årskurs 7-9 ligger kvar i 3 år och följer med när eleven byter årskurs.
  • Skolan kan välja om tabellerna ska visas för elev och föräldrar eller ej. (Skoladmin kan göra den inställningen.)

Du kan uppdatera tabellen för fler elever samtidigt:

1.  Gå till undervisningsgruppen
  2.  Välj modulen Kunskaper
  3.  Klicka på "Ändra bedömning för hela klassen"
  4.  Klicka på "Visa kunskapskrav"
  5.  Markera och spara som utkast eller publicera direkt