Visa kontaktlistan i appen

För att visa kontaktlistan i appen, gå till menyn Mer och scrolla ner till alternativet Kontaktlistor. Om du inte redan har valt ditt barn kommer appen att uppmana dig att göra det nu. Överst på sidan kan du välja vilken grupp som ska visas och sedan kommer du att se en lista över medlemmarna i den gruppen. Om du klickar på varje medlem kommer du att se deras kontaktuppgifter, om de har tillåtit att deras kontaktuppgifter visas.

Visa kontaktlistan på webben

Om du klickar på en avdelning/klass där du har behörighet (som vårdnadshavare, personal eller elev) hamnar du på översikten men kan klicka på "Kontaktlista" för att se kontaktuppgifter till medlemmarna i gruppen/klassen.

Är du pedagog på avdelningen/klassen ser du först gruppens startsida som visar vilka barn/elever och pedagoger som finns i gruppen, och får sedan välja Kontaktlista.

Längst ner i kontaktlistan visas kontaktuppgifter till gruppens personal. Fäll ut kontaktuppgifterna genom att klicka på pilen.

Notera! Vilken information som finns i kontaktlistan och om den ska visas för alla eller bara för personal bestäms centralt av skola/kommun och sen, för de allra flesta, kommer kontaktuppgifter in via elevregistret och uppdateras i Unikum.  Så om det tex fattas uppgifter för dig eller de är felaktiga, kontakta i första hand centralt ansvarig administratör för Unikum innan du ändrar något manuellt

Läs gärna mer om hantering av personuppgifter gällande information i kontaktlistor här>>