För att lägga in en utredning i Unikum Stödinsatser, behöver man ha rollen mentor, observatör (roll som används av specialpedagoger och elevhälsan samt ofta av skolledningen), administratör eller rektor.

Personal med koppling till eleven kan se innehållet i utredningen, förutom delarna kartläggning och bifogade filer, dessa delar kan endast se av rollerna ovan, samt personer som lagts till som medverkande i utredningen. Elev och vårdnadshavare ser inga delar av Särskilt stöd inne i Unikum.

Lägga in en utredning

• Gå till klassen/gruppen och  Stödinsatser samt klicka på önskad elev.
  • Klicka på knappen "Logga in med högre säkerhet" (om du inte redan är inloggad med högre säkerhet, då visas inte den knappen.)
  • Klicka på "Ny utredning" eller "Starta från tidigare" om du vill återanvända en tidigare utredning.
  • Fyll i rektor, beslutsfattare och ansvarig. Kontrollera så allt stämmer och klicka på Starta utredning.

• Autospar finns i denna modul, så det som skrivs sparas kontinuerligt.
    • Notera! Det är viktigt att hålla lite koll på informationen i övre högra hörnet, där det står när informationen senast sparades. Är man inne och skriver exakt samtidigt som någon annan riskerar man att skriva över varandras dokumentation.