För admin/pedagog/lärare

Unikums egna modul för närvarohantering i förskola och fritids. Ifall din skola/kommun är intresserade av att veta mer, och/eller prova på, tveka inte att ta höra av er till eran kundkontakt hos Unikum!

In/utcheckning

Pedagoger hittar ikonen för närvarohantering i högerlisten på sin startsida. Klickar man på ikonen får man välja vilken grupp man vill hantera närvaro för.

När man väl valt grupp att hantera får man upp en översikt på antal barn som är närvarande, frånvaroanmälda, lediga eller ännu ej incheckade. Finns schema inlagt på barnet syns det tydligt vilka tider barnet ska vara på förskolan/fritids.

För att checka in klickar man i check-rutan till vänster om barnets profilbild och klickar sedan på "Checka in markerade".

Har man fått information från hemmet att barnet idag ska vara ledig, komma en annan tid än vad som sagts, eller kanske att någon ska hämta, kan pedagog lätt lägga in denna information. Pedagog klickar då istället på barnets namn, och fyller i den nya informationen i rutan som dyker upp.

Har någon råkat skriva meddelande på fel barn, eller av misstag checkat in/ut ett barn så är det lätt att trycka på papperskorgen. Så raderas den händelsen.