Det finns flera sätt att skapa uppgifter och det är viktigt att du förstår skillnaden så att du kan välja det sätt som är bäst för just dig.

• Skapa en uppgift i en planering i Skolbanken.
  • Skapa en uppgift direkt i en klass/grupp

Skapa uppgift i en planering.

När du skapar en planering i Skolbanken kan tillhörande uppgifter läggas in i planeringen. Fördelen med det är att allt hänger ihop och det blir tydligt vilka uppgifter som hör till vilket arbetsområde. Dessutom kan du i detta fall återanvända uppgifterna senare genom att kopiera din planering eller återanvända den med andra elever.

NoteraIfall du lägger till uppgifter i en planering som redan är tilldelad till elever, kommer den nya uppgiften inte synas för de elever som redan har planeringen tilldelad till sig. Läs mer här: Skapa en ny uppgift i en tilldelad planering

• Gå till Skolbanken
  • Öppna den aktuella planeringen i redigera-läge.
  • Scrolla ner till avsnittet uppgifter och klicka på "Uppgift"

• Fyll på med innehåll, länkar, bilder, bilagor et.c. samt spara och publicera planeringen för att kunna använda den.
  • Klicka på Klar för att spara.
  • Publicera planeringen med tillhörande uppgift(er).

Skapa en uppgift direkt i klass/grupp

Om man vill kan man skapa uppgifter direkt i en klass/grupp. Den uppgiften kan även kopplas till en planering som finns tilldelad till eleverna i gruppen/klassen. Om du kopplar uppgiften till en planering kommer uppgiften finnas kvar i planeringen för framtida elever som får planeringen tilldelad. Kopplas uppgiften däremot inte till en planering kan den inte återanvändas utan är då endast kopplad till den aktuella gruppen.

OBS! Har kommunen en aktiverad synk och man tar bort gruppen där planeringen finns så kommer uppgiften tas bort och hamna i arkivet på eleven om uppgiften inte är kopplad till en planering.

• Gå till önskad klass/grupp.
  • Klicka på Planering och sen Uppgifter.
  • Klicka på Skapa ny.

• Fyll på med innehåll.
  • Välj Uppgiftstyp (Typen syns i elevens/gruppens kalender)
  • Koppla till ämne.
  • Länka till planering och koppla till annat material om du vill.
  • Tilldela uppgiften till den/de elever som ska ha uppgiften, och välj inlämningsdatum.
  • Klicka på OK

Du kan nu se uppgiften under fliken Väntar på inlämning på gruppens lista över uppgifter.