Syftet med kalendern är att förenkla vardagen för elever och lärare. Genom kalendern får eleven och lärare full koll på sina prov, uppgifter, och annat som är viktigt att komma ihåg.

Som lärare får du en samlad vy över elevens prov och uppgifter och kan därför planera både din och elevens tid bättre. Samtidigt så gör kalendern det enklare för dig och dina kollegor att samplanera er undervisning.

Kalendern visas i en listvy eller i en traditionell kalendervy, allt som är tidsatt visas i kalendern, t.ex.:

• Tidsatta uppgifter (prov, läxa, inlämning etc)

• Samtalet (när det är bokat syns tiden samt elevens namn)

• Tidsatta meddelandet (tex utflykt)

När man lagt in t.ex. ett prov och valt ämne (grundskola) eller kurs (gymnasiet) så syns även det i kalendern.

Här hittar du kalendern

Kalendern hittas via gruppens, lärarens eller elevens startsida.

Lärare:

Från din kalender (startsida -> kalender) ser du alla händelser som rör dig och de grupperna du är kopplad till. Om du går till en grupps kalender, t ex en klass eller en undervisningsgrupp ser du alla händelser knutna till den gruppen/klassen. Här kan du se om andra lärare har lagt in prov, läxa eller någon annan uppgift. Kalendern visar då i vilket ämne/kurs, hur många elever som har denna uppgift samt tid och datum.

Klickar du på en uppgift kommer du till översikten för den uppgiften (så länge du är kopplad till den gruppen)

Elev:

Genom att klicka på kalender från sin startsida, kan eleven se precis vilka uppgifter denne har den veckan/månaden. Vilket ämne/kurs och vad det är för uppgift. Klickar eleven på händelsen så kommer denne direkt till uppgiften som lärare har tilldelat.

Vårdnadshavare:

Vårdnadshavare kan antingen öppna sin egen kalender via sin startsida (på webben) för att se alla händelser som rör hens barn, eller gå in på respektive barn för att se kalendern som rör just det barnet. I Unikum Familj väljer man barn och sedan klickar man på kalender.