Man kan på olika sätt länka in dokument från Drive eller Youtube-klipp i en planering.

Länka in Youtube-klipp i en planering

• Öppna planeringen i Skolbanken och välj redigera.
  • Klicka på Youtube symbolen och klistra in länken till klippet.
  • Spara och publicera.

Såhär ser det ut sen inne i planeringen.

Infoga ett dokument/fil från Driva i en planering.

Antingen lägger du helt enkelt bara in en länk till dokumentet i Drive (säkerställ att det är delat till alla med länken)

Infoga ett dokument från Drive/Onedrive i en planering (via en uppgift)

Om du även vill kunna se  dokumentet direkt i uppgiften så kan man bädda in dokument från Google Drive eller Onedrive också. I så fall behöver du skapa en uppgift i planeringen.

• Öppna planeringen i Skolbanken och välj redigera.
  • Scrolla ner i planeringen till avsnittet Lägg till och klicka på Uppgift.
  • Skapa en uppgift.
  • Klicka på det blå +-tecknet i uppgiften och sen "Extern fil" och följ instruktionerna för att bädda in filen. (Kontrollera gärna att den är delad på rätt sätt innan du delar ut uppgiften så att alla kommer åt den.)

Välj Google Drive eller Onedrive och sök rätt på ditt dokument och klicka på Klar för att infoga det i uppgiften.

Nu ser det ut ungefär såhär, liknande blir det för eleven när du sen tilldelat uppgiften. Den kan då öppnas direkt i uppgiften.