Artikel för Administratör/Lärare/Pedagog

Ofta vill man använda egenhändigt skapade bedömningsmatriser i sina pedagogiska planeringar. För att göra det finns det två sätt.

• Skapa matrisen i matrisbanken och kopiera in den i dina planeringar.
  • Skapa matrisen direkt i planeringen.

En viktig skillnad är att:

Matris skapad i matrisbanken - kan användas i flera planeringar i och med att man tar en kopia till den/de planeringar den ska användas i.

Matris skapad i en planering - kan endast användas i den planeringen alternativt behöver hela planeringen med matris kopieras, redigeras och publiceras för att använda den.

Detaljer om hur du skapar en matris är samma för båda alternativen, läs mer om det här Skapa Matris

Skapa en matris i en planering

• Gå till Skolbanken
  • Öppna din planering
  • Scrolla ner och klicka på Matris

• Välj sen en befintlig matris eller "Skapa ny
  • Följ sen instruktioner på "Skapa matris"
  • Spara och Publicera