Unikum fungerar lika bra på din dator som din telefon eller läsplatta. Man kan lägga till Unikum på sin hemskärm, då får den en egen ikon, och klickar man på den så kommer man direkt till inloggning på Unikum.

Vi har gjort en liten guide hur man gör detta, både för Android och iOS enheter nedan.

Skapa genväg till Unikum på mobilen

Ett välanvänt tips som är värt att delas igen, speciellt till er nya kommuner som precis börjat använda Unikum! Man kan lägga till Unikum på sin hemskärm på mobilen/läsplattan för att skapa "app-känsla". Då får den en egen ikon, och klickar man på den så kommer man direkt till inloggningen på Unikum.

Gör så här för att lägga upp en ikon på mobilen eller iPaden:
1. Starta din webbläsare på mobilen eller plattan, och gå till start.unikum.net
2. Välj “Lägg till på Startskärmen” i webbläsaren
3. Ange namn som visas under Gula Bollen - t. ex. “Unikum”
4. Då hamnar en gul boll - precis som en app - på din mobil eller platta.

Se video på hur du gör.

För iOS telefon/iPad.

Öppna www.unikum.net i webbläsarenKlicka på "dela-symbolen"Välj "Lägg till på hemskärmen."

För Android telefon/surfplatta.

Gör på liknande sätt.