Artikel för lärare/pedagog


Om du vill lägga till flera uppgifter i en planering som redan används av eleverna går det att göra i den tilldelade planeringen, alternativt kan du skapa en ny uppgift och sen koppla den till planeringen.


Notera! Om du går till Skolbanken och lägger till en uppgift i en planering som redan används, kommer den nya uppgiften inte att visas för de elever som redan har fått planeringen, så hur du skapar den nya uppgiften som ska hänga ihop med en av dina planeringar beror på hur du tänkt använda den.


Lägga till en uppgift kopplat till en planering som redan används.

  • Gå till din klass/gupp med elever som har planeringen
  • Gå till Uppgifter och välj Skapa ny
  • Lägg in innehåll för uppgiften.
  • Koppla den sen mot relevant ämne, om du vill, samt "lägg till" planering att koppla den till.
  • Välj sen "tilldela" så att eleverna får uppgiften. (Läs mer under tilldela uppgift).

Uppgiften har nu kopplats till planeringen "Problemlösning, strategier" och ämnet matematik och tilldelats till 3 elever.  Du kan se uppgiften under klassens sida, Uppgifter "Väntar på inlämning"Notera! Inget inlämningsdatum är satt men det kan göras i efterhand, öppna bara uppgiften och lägg in det.


Planeringen i Skolbanken har nu den nya uppgiften.

Om du går till dina planeringar i Skolbanken och öppnar planeringen du kopplade uppgiften till så finns den även här vilket innebär att alla elever som framöver kommer att få den här planeringen även kan få uppgiften direkt.