På startsidan har vi samlat det allra viktigaste så att du lätt ska få överblick över det som är aktuellt samt även snabbt kunna göra det du vill och gå till olika både interna verktyg i Unikum samt skolans andra verktyg tex Samarbetsplattform (TEAMS eller G-Suite).

På Startsidan i skolan har du:

• En list i vänsterkanten där du lätt kan navigera mellan grupper och till elever samt till Skolbanken eller till dina notiser.  (Denna list visas hela tiden).
  • Aktuella uppgfiter att ge feedback på, så att du slipper navigra till olika klasser eller grupper för att se detta. (Vill du se mer om uppgifter går du till den fliken istället)
  • Ikoner för alla Moduler/delar av Unikum som din skola använder.
  • Senaste meddelandena.
  • Knapp "Skapa" så att du direkt härifrån kan skapa ett meddelande, en uppgift eller en planering.

På högra sidan av startsidan har du en liten list som du kan fälla ut om du vill och snabbt komma till en massa funktioner. Den visas på Startsidan men den finns även alltid tillgänglig när du navigerar i Unikum så att du spar en massa klick helt enkelt.