För smidigare arbete med uppgifter och bedömning i Unikum finns det nu möjlighet att integrera detta via en Chrome-extension dvs ett verktyg "Widget" som läggs upp som tillägg i webbläsaren Chrome. Detta fungerar endast i Chrome. (Filmen är inte ny men den visar ändå hur det fungerar).

Aktivera Chrome-extension

• I Chrome-webbläsaren, klicka på de 3 små prickarna längst upp i högra hörnet
  • Välj "Fler verktyg"
  • Välj "Tillägg"

• Klicka på menyn "TIllägg" längst upp till vänster.

• Klicka sen på "Öppna Crome web-store" (Längst ner till vänster) och sök rätt på Unikum

• Välj Unikum-tillägget och klicka på Lägg till.

För att använda tillägget framöver så klickar du på symbolen som är inringad eller på gula bollen om den visas direkt i din webbläsare.

Så här ser det ut för Astrid Frisk när hon klickar på sin Klass 7. Hon får fram en lista med aktuella uppgifter och kan hantera dem därifrån direkt utan att behöva byta till ett Unikumfönster. Självklart gäller liknande för eleverna så att de enklare kan se aktuella uppgifter och lämna in.

Mer om hur du kan använda Cromeextension