Den/de som ska administrera en förskola/skola måste vara kopplade i Unikum som administratörer. Minst en per skola bör det finnas, gärna två personer men inte för många.  Den som sätts som skoladmin bör ha gått utbildning innan då behörigheterna är omfattande.

Gör person till Skoladmin

• Gå till skolans startsida
  • Klicka på Skiftnyckeln - Relationer
  • Välj Admins
  • Klicka på knappen Hämta admin (personen behöver finnas inlagd som personal på skolan)
  • Klicka på knappen Sök
  • Skriv in namnet, del av namnet för att få färre träffar eller leta bland all personal.
  • Bocka för den person du vill göra till administratör
  • Klicka på knappen Ange som administratör för

Välj aktuell person och klicka på "Gör som administratör för"

Om personen inte redan finns i skolan som personal

Du kan också lägga till en ny admin om du vet personens personnummer. Du gör då som ovan men istället för hämta admin klickar du på lägg till admin. (Notera! Att detta, för de allra flesta, sker per automatik dvs all personal bör redan finnas inlagda i Unikum via en automatisk synk. Men i vissa fall behöver man lägga till manuellt och då är det kritiskt att man använder personnummer. Så här gör du:

Följ stegen ovan men välj istället "Lägg till admin" och följ processen så läggs personen dels in som personal och dels som administratör på skolan.