Verktyget finns på skola och grupp men även för enskilt barn/elev.

I Lärloggen kan både personal, vårdnadshavare och elev själv skapa inlägg. Dessa visas för den målgrupp man väljer men det visas också alltid för barnet/eleven.

På förskolan är Lärloggen ett bra verktyg för pedagoger (och vårdnadshavare) att dokumentera barnets utveckling och lärande)

I grundskola och gymnasium kan även eleven själv använda Lärloggen för egen dokumentation och reflektion runt sitt lärande.

Inlägg i Lärlogg kan kopplas och länkas till material i tex Google Drive, Office365, Youtube et.c.

Skapa ett Lärloggsinlägg

• Gå till önskad person.
  • Välj  Lärlogg
  • Klicka i rutan där det står "Skriv en lärlogg här..."
  • Skriv önskad rubrik
  • Välj gärna etikett (så blir det lättare att hitta senare)
  • För skolformer med ämnen - Koppla det ev till ämne
  • Koppla eventuellt lärloggen till en Planering
  • Skriv själva inlägget med editorn.
  • Bifoga ev bilder, filer, kopplingar till planering, läroplan eller annat länkat material
  • Välj mottagare under Visas för (innebär vem som får notis).
  • Publicera inlägget (kan sparas som utkast först) eller skicka det som e-post
    (Om man publicerar det utgår en epost-notis om detta följande natt, om man epostar det utgår ett vanligt mail direkt)

Vill du läsa mer om vem som kan läsa lärlogg/meddelande, klicka här