Unikum består av flera olika delar, dels Moduler och funktioner som företaget Unikum ansvarar för. Här strävar vi efter att man ska kunna navigera med bilder i stor utsträckning dvs utan att behöva kunna så mycket svenska, men vi har även valt att översätta vår navigation samt övergripande rubriker och texter.

På din inställningssida så kan du ställa in Unikum på svenska, som är standard, eller engelska. Det finns en rullist en bit ned på sidan ovanför dina notisinställningar.

Den största delen av innehållet produceras av skolan i form av mallar och material och av elever och lärare i form av dokumentation. Detta kan de skriva på valfritt språk men brukar vanligtvis vara svenska.

Vill du ha detta innehåll översatt kan du använda Google Translate eller liknande verktyg för automatisk översättning till valfritt språk. Översättningsverktyget översätter all text på sidan så gott det går, dvs inte helt perfekt men i de flesta fall begripligt.

Det finns även tillägg till webbläsare att ladda ner. Hur du installerar, aktiverar och arbetar med översättningsverktyget framgår av leverantörens hjälpinformation.