Notiser från Unikum via e-post

Som elev, lärare eller förälder är det bra att veta om det skett saker i Unikum som är relevanta för mig. Det vill jag veta utan att behöva klicka runt i Unikum och leta. Unikum håller därför reda på detta åt dig. Det kan vara t.ex. nya bedömningar, att man fått en ny inlämningsuppgift, eller ett nytt veckobrev.

Det kan vara mycket som sker under en dag, och Unikum visar det på två ställen:

• På sidan med Notiser i Unikum (ringklockan uppe till vänster)
  • Genom att skicka ett samlingsmail med notiserna.

För att man inte skall få så många mail så skickas ett samlingsmail varje natt, istället för många mail under hela dagen. Det är smartast att skicka detta när arbetsdagen är slut, så att man har en summering av hela dagen. Därför gör Unikum och det flesta andra webbtjänster som skickar summeringar så.

Notera! Du får ingen notis via e-post om du redan under dagen läst ett inlägg inne i Unikum, notiser skickas bara för sånt du inte redan tagit del av.

Det plingar i min telefon och pekplatta på natten när jag får mail - kan jag stänga av plinget?

Ja, du kan stänga av plinget i telefonen när det kommer mail. Det görs på lite olika sätt i olika mobiler och plattor, så du behöver ta reda på vad som gäller för din mobil/platta.

Ibland kommer mail från Unikum mitt på dagen också. Varför då?
Jo, en lärare kan särskilt be Unikum skicka ut viss information, t.ex. ett veckobrev eller något som är brådskande, direkt. Då går detta iväg snabbt och når dig under dagen. Dessa utskick kan läsas direkt i e-posten via telefon, platta eller dator utan att du behöver logga in.

Avregistrera dig från notiser via e-post

Du kan själv välja vilken information som skall skickas till din e-postadress genom att markera det på din personliga inställningssida. Du hittar den via din bild/dina initialer i högerkant från din startsida dvs direkt när du loggat in.

• Gå till din startsida.
  • Klicka på din bild och sedan kugghjulet.

Här finns tre kryssrutor där du väljer vilka meddelanden du vill ta emot. Avmarkera de typer av meddelanden som du vill slippa i framtiden och klicka på Spara.