För dig som vårdnadshavare.

Det finns generella bestämmelser om vilken dokumentation som mottagande förskola/skola ska kunna ta del av. T.ex. är det viktigt att mottagande förskola/skola ser senaste dokumentationen för barnet/eleven, eventuella stödinsatser m.m. En hel del annan dokumentation visas inte utan vårdnadshavares medgivande. I Unikum kan du påverka hur du vill att det ska vara för ditt barn.

Ställ in vad mottagande förskola/skola ska se

• Klicka på kortet med ditt barns namn.
  • Klicka på Kugghjulet (inställningar) för att hamna på inställningssidan för ditt barn.
  • Scrolla ner till avsnittet "Övergång mellan förskolor, skolor och gymnasium".
  • Kryssa i/ta bort kryss för att visa det du vill att mottagande skola ska se.

Notera att det är olika förinställt för skolor inom kommun respektive i ny kommun.

Vill du veta mer om så finns det Allmänna råd för övergångar mellan skolformer.