Skapa direkt från startsidan och ha full koll på dina uppgifter!

Som lärare kommer du att kunna skapa uppgifter, meddelanden, planeringar och lärloggar direkt på startsidan. När du är nöjd och redo att tilldela eller skicka det du har gjort kan du fritt välja bland de grupper och elever som du är kopplad till. En ny ribba sätts för hur enkelt och smidigt det är, och ska vara, att skapa i ett digitalt verktyg!

Alla lärare kommer dessutom se vilka uppgifter som finns att ge feedback på, kunna navigera direkt till samtliga gruppers uppgifter och framförallt kunna se en sammanställning över vilka grupper läraren arbetar med oavsett vilken grupp uppgifterna tillhör!

Skapa på startsidan

Den nya knappen uppe till höger på startsidan kommer ge dig full frihet att skapa uppgifter, meddelanden, planeringar och lärloggar direkt på startsidan. Du kan i nästa läge välja vilken grupp och/eller vilka elever som du ska tilldela. Att göra en uppgift för flera olika grupper eller att skicka ett meddelande till en enskild elev har precis blivit väldigt mycket smidigare!

Full koll på dina uppgifter

Lärare får en egen flik på startsidan för att ha översikt över samtliga uppgifter som han eller hon arbetar med oavsett vilken grupp uppgiften är utdelad till eller om läraren fortfarande arbetar med ett utkast till uppgiften. Den fliken finns bredvid den nuvarande fliken med meddelanden. Dessutom kommer det att vara möjligt att navigera direkt till uppgifter i samtliga olika grupper genom länkarna under widgeten “uppgifter att ge feedback på”.