Den 21 oktober stängs vår trotjänare den gamla Unikum-appen ned, och tas bort från App Store och Google Play.  Vi lägger in information om detta i den gamla appen. Den gamla appen var trött och sliten, och är glad att gå i pension.

För Vårdnadshavare  - som använt gamla Unikum-appen
Ladda ned appen Unikum Familj till Android eller iOS, där når man allt som behövs. Man loggar in med Mobilt BankID, precis som Swish.

För lärare, elever och annan personal - som använt gamla Unikum-appen
Använd nya webbversionen start.unikum.net . Den funkar fint på både mobil, platta och bärbar, och här når man allt man behöver. Skapa en "appkänsla" av start.unikum.net genom att lägga till en genväg på hemskärmen. Det är superenkelt att fixa, se instruktion nedan.

Vi hoppas de kommer trivas med flytten till Unikum Familj och nya fina start.unikum.net

Lägg gärna upp en genväg på startskärmen i telefonen eller platta:

För Android telefon/surfplatta.

För iOS telefon/ipad.

Frågor och svar

Varför stänger ni ned den gamla appen?

Den gamla appen underhålls inte, eftersom det är Unikum Familj och det vanliga Unikum visa start.unikum.net som idag gäller. Nya funktioner fungerar därför inte korrekt på den gamla appen, och då är den gamla appen bara onödig.

På vilket sätt blir det bättre när ni stänger den gamla appen?

För vårdnadshavare blir det bättre genom att de kan använda Unikum Familj istället - som är mycket smidigare och modernare.

För personal och elever blir det bättre genom att Unikum funkar så bra på både mobil och platta med vanlig webbläsare, och

Hur får jag en Unikum-genväg på min mobil eller platta - när gamla appen är nedstängd?

Det är lätt, du kan helt enkelt lägga till en genväg till Unikum mobilen eller plattan. Gör så här

1. Starta din webbläsare på mobilen eller plattan, och gå till start.unikum.net

2. Väl “Lägg till på Startskärmen” i webbläsaren

3. Ange namn som visas under Gula Bollen - t.e.x “Unikum”

4. Då hamnar en gul boll - precis som en app - på din mobil eller platta.