Gå in under Planering i Unikum.

Öppna upp planeringen som man vill lägga till uppgiften i och klicka på "Skapa nyuppgift".

Skapa ny uppgift öppnas upp i en ny flik.

Redigera innehållet och klicka på Tilldela.

Här väljer man vilka elever som skall få uppgiften tilldelad till sig, när uppgiften ska vara inlämnad samt och den ska plagiatkontrolleras.

Klicka på Tilldela efter man har valt elever osv.

Bekräfta att följande ska ha uppgiften tilldelad till sig genom att klicka på Ok.

Nu är uppgiften tilldelad, stäng ner denna dialogruta och kryssa ner fliken för att komma tillbaka in i Planeringen.

Ladda om Planeringen för att kontrollera att uppgiften är där.