Hur föreslår jag tider?

Tilldela en samtalsmall, klicka föreslå tider och välja de datum, klockslag och plats för samtal som du vill ha dina samtal.

För vilka kan jag föreslå tider?

De barn/elever/medarbetare som har en tilldelad samtalsmall kan se de föreslagna tiderna. Tiderna är gemensamma för alla i gruppen.

För att Föreslå eller tilldela en tid.

För att boka tider markerar du en elev och klickar på Boka tid och välj den tid du vill ha. Du kan också skriva in vilken plats samtalet ska vara på.

• Välj datum och tid i kalendern som kommer upp efter man har klickat på Välj tid och plats. Här kan man endast välj hel- eller halvtimme, men det går bra att ändra till en egen tid t ex 12:45.
  • Skriv in plats och spara.

• Klicka på skicka efter att man valt tid. Alt ändra om det blev fel tid i tidigare skede.

För att föreslå tider klickar du på Föreslå tider och fyller i de tider du kan ha samtal. Du kan ange plats för samtalet.

• Klicka på Föreslå tider.
  • Lägg in de tider och datum som passar att ha samtalet.
  • Klicka på Publicera tider så att VH får åtkomst till dem.

• Klicka på Ok för att bekräfta att tiderna blivit Publicerade.

Hur gör föräldrar för att se vilka tider som finns att boka?

De ser det på sitt barns startsida om de tittar i webbläsaren. Om de använder appen går de in på “samtalet” så finns tiderna där.

Ett bra sätt att upplysa föräldrar om att det är dags att boka tider är att skriva ett meddelande till alla att de ska gå in på sitt barns sida och boka en tid. Passa på att välkomna dem och samtidigt informera hur de kan vara delaktiga genom att gå in på Unikum innan mötet.

Hur ser jag som lärare vilka tider som är bokade?

På översikten för hela gruppen finns knappen “föreslagna tider”. Klicka på den så finns en grön bock för de bokade tiderna. Det står bokad  - annars ledig om tiden ännu inte är bokad.

För att se de olika stegen klicka på följande filmer.

Boka tid för utvecklingsamtal.

Föreslå tider för utvecklingsamtal.

Se föreslagna och bokade tider.