För att se vanliga frågor riktade till vårdnadshavare, se här:

Vanliga frågor - vårdnadshavare

Via ovan länk finner ni även en kort film om Unikum Familj riktad till vårdnadshavare.

Hur ser mina planeringar/uppgifter/lärloggar ut i Unikum Familj?

Det kommer se ut på ett liknande sett som dom gör idag på mobilen. För att se exempel, titta här:

Se exempel

Varför ska vårdnadshavarna använda appen Unikum Familj?

Det finns många fördelar men för att nämna några så är det smidigare access och tydligare tillgång till information och dokumentation, det viktigaste ligger först. Du behöver inte logga in varje gång, utan allt kring barnen är ett klick bort.

Är Unikum Familj gratis?

Ja, för vårdnadshavare är det helt gratis, och kommunen har ingen abonnemangskostnad för Unikum Familj Bas. Din kommun behöver som vanligt ta kostnader för inloggning och sms.

Hur loggar vårdnadshavarna in i appen Unikum Familj?

Beror på vilken inloggningslösning kommunen valt. Antingen via Mobilt BankID eller med Användarnamn och Lösen, dvs samma inloggningslösning som till "vanliga" Unikum.

Går det att rapportera frånvaro i Unikum Familj?

Ja det går att rapportera heldagsfrånvaro i Unikum Familj om kommunen tillåter att Unikum hämtar och lämnar data till kommunens leverantör av frånvarohantering (Skola24 & Tempus). Frånvaro via Skola24 för t ex Grundskola och/eller Tempus för Förskola kan av Unikum ställas in per skolform i en kommun. Samt att leverantören stödjer en integration mellan Unikum och frånvarosystemet. Vårdnadshavaren behöver bara säkerställa att hen angett mobilnummer i Unikum samt att det numret som angetts är samma som hen registrerat i t ex Skola24. Då kommer frånvarorapporteringen registreras korrekt.

Min kommun har inte något frånvarosystem, kan jag ändå använda Unikum Familj?

Ja absolut! Det finns massa andra fördelar, inte minst att det är smidigt att följa barnet/-n.

Går det att få in schema i Unikum Familj?

Ja, det går bra. Unikum kan t ex länka in från vilken version av schemaprogrammet som helst från Skola24 (Novaschem eller Skola24 Schema).

Vem tar hand om supportfrågor?

I första hand är det till Lokalt Unikumansvariga i kommunen, skolan eller klassen.