När eleverna inte längre ska arbeta med uppgiften är det viktigt att du stänger den. Främst för att den inte ska ligga och "störa" i elevens lista över aktuella uppgifter men även för att den då inte längre visas bland aktiva uppgifter i klass/gruppöversikten. Där vill man bara se det som är aktuellt just nu.


Stäng en uppgift

  • Gå till din klass/grupp.
  • Gå till Planering och sen Uppgifter.
  • Klicka på den uppgift som ska Stängas.
  • klicka på dom 3 prickarna i hörnet
  • klicka på stäng



Uppgiften visas nu inte längre i klassens/gruppens översikt eller i elevens översikt utan hamnar i arkivet.



Hitta stängda uppgifter

Efter att du stängt en uppgift hamnar de under stängda uppgifter i den gruppen uppgiften skapades i. Du når dom stängda uppgifterna här: