ALL Hantering av lösenord och användaruppgifter hanteras lokal av kommunen/skolan. 

Unikum ger ALDRIG ut inloggningsuppgifter så kan du inte logga in eller använda hjälpen här nedan, ber vi dig vända dig direkt till skolan/kommunen för hjälp.


Notera! Denna instruktion gäller bara för er som loggar in direkt i Unikum via start.unikum.net. Vid inloggning från annat håll, vänd er till ansvarig på skolan/kommunen för  mer information om vad som gäller för just dig.


På Unikums startsida finns en Glömt lösenord-funktion där du kan begära nytt lösenord om du glömt det gamla. Klicka på texten och följ instruktionen. Detta fungerar även om du glömt ditt användarnamn, då du kan begära ett nytt lösenord med hjälp av ditt personnummer. Det krävs att du har e-postadress inlagd i Unikum för att det ska fungera. I mailet så kommer ditt användarnamn att stå, samt du får ett nytt lösenord. Har du inte e-post inlagt i Unikum behöver du vända dig till skolan för att få hjälp med lösenordshanteringen. Unikum hanterar aldrig detta.Tips! Byt lösenord direkt när du loggat in med det du får via e-posten. Viktigt att det är lätt att komma ihåg med också tillräckligt säkert.  

Lösenord i Unikum måste innehålla både stora och små bokstäver och minst en siffra.


Byta lösenord i Unikum

Lösenord och alla andra personliga inställningar hanteras på din personliga inställningssida.