För smidigare arbete med uppgifter och bedömning i Unikum finns det nu möjlighet att integrera detta via en Chrome-extension dvs ett verktyg "Widget" som läggs upp som tillägg i webbläsaren Chrome. Detta fungerar endast i Chrome.

Aktivera Chrome-extension

• I Chrome-webbläsaren, klicka på de 3 små prickarna längst upp i högra hörnet
  • Välj "Fler verktyg"
  • Välj "Tillägg"

• Sök rätt på Unikum-tillägget och klicka på "lägg till"

När det är klart ser du en liten gul Unikum-boll i din webbläsare.

För att använda tillägget framöver så klickar du bara på bollen.

Så här ser det ut för Astrid Frisk när hon klickar på sin Klass 7. Hon får fram en lista med aktuella uppgifter och kan hantera dem därifrån direkt utan att behöva byta till ett Unikumfönster. Självklart gäller liknande för eleverna så att de enklare kan se aktuella uppgifter och lämna in.

Mer om hur du kan använda Cromeextension