För smidigare arbete med uppgifter och bedömning i Unikum, för er som använder G-suite, finns det nu möjlighet att integrera detta via en Chrome-extension dvs ett verktyg "Widget" som läggs upp som tillägg i webbläsaren Chrome. Detta fungerar endast i Chrome.

Aktivera Unikum-widget i Chrome

• I Chrome-webbläsaren, klicka på de 3 små prickarna längst upp i högra hörnet
  • Välj "Fler verktyg"
  • Välj "Tillägg"

• Sök rätt på Unikum-tillägget och klicka på "lägg till"

När det är klart ser du en liten gul Unikum-boll i din webbläsare.

För att använda tillägget framöver så klickar du bara på bollen.