I editorn för Blogg och Lärlogg finns möjlighet att hantera ljudklipp. Antingen spela in direkt när du skriver inlägget eller att hämta upp och bädda in ljudklipp du spelar in tidigare och hämtar från din dator eller mobila enhet.

Notera att ljudinspelning inte fungerar i alla webbläsare eller appar. Här finns en aktuell lista

Spela in ljudklipp

• Skapa ett Blogginlägg som vanligt och ställ dig i redigera-läge.
  • Klicka på mikrofonen i editorn
  • Välj spela in och följ instruktionerna. (Det kommer att synas tydligt om det är tillräckligt hög volym och om mikrofonen fungerar.)
  • Ge ditt ljudklipp ett namn, provlyssna och klicka sen på Använd ljudklipp så laddas det in i Bloggen/Lärloggen.

Flytta ljudklipp

Ställ dig på aktuellt ljudklipp och dra det till önskad plats i ditt inlägg.

Ta bort ljudklipp

• Ställ dig på aktuell ljudklipp och klicka på det så kommer det upp en ruta med några olika val.
  • Klicka på Ta bort ljudklipp.