För att underlätta arbetet med löpande reflektioner av ett arbetsområde är det nu möjligt för pedagoger på avdelningen att skriva sina reflektioner och även analys av arbetsområdet, direkt i anslutning till planeringen.

(Detta arbetssätt ersätter inte det som beskrivs här>> utan kan ses som ett komplement att använda i de fall det lämpar sig)

Fördel - Man ser helheten för ett arbetsområde lättare när allt hänger ihop. Spar lite tid också.

Nackdel - Alla utvärderingar finns inte samlat på ett ställe utan varje arbetsområde har sin reflektion/analys.

De som kan skriva analys och reflektion i anslutning till en grupplanering i förskolan är de pedagoger som arbetar på avdelningen/gruppen samt förskolechef, administratör och observatör.

Reflektions och analysavsnittet VISAS ENDAST FÖR PERSONAL.

Reflektion och analys kan endast göras i planeringar tilldelade till en grupp i förskolan.

Skriva reflektion och analys i anslutning till en planering.

• Gå till din avdelning/grupp
  • Öppna aktuell planering
  • Scrolla ner eller klicka på den lilla knappen som kommer upp längst ner på sidan för att komma till analys & reflektionsavsnittet direkt.

• Skriv in din reflektion och spara som utkast eller publicera direkt.

NOTERA! Alla på avdelningen ser utkastet och ni kan skriva i samma ruta. Utkastläget är mest till för att man ska förstå att det inte är klart. Det går att redigera även om du publicerat.

Skriva en analys

• För att skriva en analys klicka på texten Analys först.
  • Lägg in en rubrik
  • Lägg till innehåll och eventuellt bild.
  • Spara utkast eller publicera. (Du kan redigera senare även om det publicerats.)

Redigera eller ta bort reflektion och analys

• Klicka på den lilla pilen i övre högra hörnet av din reflektion eller analys så kan du redigera eller ta bort inlägget.

Se även systematiskt kvalitetsarbete i förskolan, avsnitt reflektion och analys.