Om du vill skriva samma Blogginlägg till flera grupper/klasser gör du det enkelt genom att först skapa inlägget i en grupp och sen kopiera det till övriga grupper.

Notera att man på liknande sätt kan man skriva samma Lärloggsinlägg till flera barn/elever.

Kopiera ett Blogginlägg till annan grupp/klass

• Gå till aktuella gruppen/klassen
  • Välj  Blogg och skapa ett nytt inlägg eller öppna ett befintligt inlägg som du vill kopiera.
  • Klicka på Kopiera

• Markerar de grupper/klasser som ska få en kopia. (Notera! Ändringar i "originalet" efter kopiering påverkar inte kopiorna)
  • Klicka på Förhandsgranska.

• Kolla att det är rätt grupper valda som mottagare.
  • Välj sen om du vill att kopiorna ska sparas som utkast för senare publicering (görs en och en), publiceras eller e-posta.

I "originalet i Bloggen" ser man när och till vilka grupper det är kopierat. (Blå text).

Notera! Efter kopiering till Blogg slår inte redigeringar i original-Blogginlägget som kopierades igenom i kopiorna.