Gränssnittet för mobiler och plattor som har betydligt mindre skärmar än dator är uppdaterat för att det ska bli lättare att arbeta och för att det som är viktigt ska få större plats på skärmen och saker som används mer sällan är flyttade till en "Verktygsmeny".

Följande saker återfinns nu via Verktygsmenyn (de 9 små rutorna).

image

• Skolbanken.
  • Skolans verktygslänkar - Ligger på startsidan i datorgränssnittet.
  • Personliga inställningar - via verktygsmenyn återfinns länk till den personliga inställningssidan längst ner på sidan. Den har också fått en ny ikon (ett hjul).
  • Utloggningsknappen.
  • Länk till hjälpsidorna.
  • För administratörer - Admin-skiftnyckeln flyttad till Verktygsmenyn. (Visas bara för dig som är administratör i de lägen du är administratör.

image

Övriga ändringar

• Modul-ikonerna som inte får plats på skärmen kommer man åt genom att svepa höger/vänster över ikonerna.

image

• Listmenyn nås som tidigare men nu visas antingen listmenyn eller den "vanliga" med ikoner. Inte båda samtidigt.