När det är dax att använda en planering som skapats och publicerats i Skolbanken så behöver den tilldelas till eleverna. Det kan göras på två olika sätt.

(Notera att grundskola och gymnasieskola alltid tilldelar en planering till varje elev men att man i förskolan kan tilldela till hela gruppen.)

• Från skolbanken.
  • Från Klass/grupp.

Tilldela planering från Skolbanken

Tilldela en planering till alla eleverna i en grupp/klass

• Gå till Skolbanken.
  • Leta fram den planeringen du vill använda. OBS! Använd alltid dina egna (eller planeringar du är medredaktör för).
  • Klicka på rubriken för att öppna planeringen och se innehållet.
  •  Klicka på "Tilldela".
  • Välj vilken grupp/klass samt vilka elever som ska ha planeringen och bekräfta sedan ditt val.

Tilldela planering från Klass/grupp

1. Gå till gruppens startsida.
  2. Klicka på Planering.
  3. Klicka på "Skapa eller tilldela planering".
  4. Sök reda på din planering i Skolbanken och öppna planeringen.
  5. Klicka på "Tilldela". Nu får du upp en lista med alla elever i klassen/gruppen. Alla är förvalda.
  6. Om alla elever ska ha planeringen, klicka nu på "Tilldela", i annat fall bocka ur rutan för de elever som inte ska ha planeringen och klicka sen på "Tilldela".

Tilldela planering till en enskild elev

Du gör på samma sätt som för gruppen/klassen men gå till Elevens Startsida och sen Planering. Efter detta är processen densamma som ovan. Ett alternativ är att gå från gruppens startsida och välja en eller fler elever i urvalet istället. Resultatet blir detsamma.