Det finns två olika sätt att skapa uppgifter och det är viktigt att du förstår skillnaden så att du kan välja det sätt som är bäst för just dig.

• Skapa en uppgift direkt i en klass/grupp
  • Skapa en uppgift i en planering i Skolbanken.

Skapa uppgift i en planering

När du skapar en planering i Skolbanken kan tillhörande uppgifter läggas in i planeringen. Fördelen med det är att allt hänger ihop och det blir tydligt vilka uppgifter som hör till vilket arbetsområde. Dessutom kan du i detta fall återanvända uppgifterna senare genom att kopiera din planering eller återanvända den med andra elever.

• Gå till Skolbanken
  • Öppna den aktuella planeringen i redigera-läge.
  • Scrolla ner till avsnittet uppgifter och klicka på "Skapa ny uppgift"

• Fyll på med innehåll, länkar, bilder, bilagor et.c. samt spara och publicera planeringen för att kunna använda den.
  • Klicka på Klar för att spara.
  • Publicera planeringen med tillhörande uppgift(er).

Nu är din planering och uppgifterna klara att användas med eleverna. Nästa steg är att Tilldela planeringen till eleverna.

TIPS! Länka gärna till befintligt material som du har skapat tidigare i tee Google Drive eller som finns på webben. Det går också att ladda upp bilagor men tänkt då på att eleven måste ladda ner dem för att läsa så det kan ibland bli onödigt krångligt. Här rekommenderar vi att allt som kan skrivas i planeringseditorn skrivs in där istället.

Skapa en uppgift direkt i klass/grupp

Om man vill kan man skapa uppgifter direkt i en klass/grupp. Den uppgiften kan även kopplas till en planering som finns tilldelad till eleverna i gruppen/klassen. Uppgiften kan däremot inte återanvändas så vill du använda samma uppgift med flera klasser eller med andra elever senare så bör du skapa den i en planering.

• Gå till önskad klass/grupp.
  • Klicka på Planering och sen uppgifter.
  • Klicka på Skapa ny.

• Fyll på med innehåll.
  • Koppla till ämne.
  • Länka till planering och koppla till annat material om du vill..
  • Spara utkast och starta sen när det är dax att börja arbeta med uppgiften.

När du väljer Starta får du även sen välja inlämningsdatum och vilka elever som ska få uppgiften.