För dig som vårdnadshavare.

Det finns generella bestämmelser om vilken dokumentation som mottagande skola ska kunna ta del av. T.ex. är det viktigt att mottagande skola ser senaste bedömningarna för eleven, eventuella stödinsatser m.m. men en hel del annan dokumentation visas inte utan vårdnadshavares medgivande. I Unikum kan du påverka hur du vill att det ska vara för ditt barn.

Ställ in vad mottagande skola ska se

• Klicka på kortet med ditt barns namn.
  • Klicka på Skiftnyckeln (inställningar) för att hamna på inställningssidan för ditt barn.
  • Scrolla ner till avsnittet "Övergång mellan förskolor, skolor och gymnasium".
  • Kryssa i/ta bort kryss för att visa det du vill att mottagande skola ska se.

Notera att det är olika förinställt för skolor inom kommun respektive i ny kommun.

Vill du veta mer om så finns det Allmänna råd för övergångar mellan skolformerr.