Det händer att barn/elever byter grupp/klass och då måste man administrera detta i Unikum (om man inte har en automatisk synkronisering som sköter detta. Har man synk får man inte göra detta manuellt).

Fytta barn /elev till annan grupp/klass

Steg 1 - Lägg till barnet i den nya gruppen/avdelningen
  • Gå till gruppen som personen ska flytta TILL
  • Klicka på Skiftnyckeln - Relationer och välj rätt roll
  • Klicka på knappen Hämta
  • Bocka för de barn som ska hämtas in i gruppen.
  • Klicka på texten "lägg till i..."

Steg 2 - Ta bort barnet ur den gamla gruppen/avdelningen
  • Välj i rulllisten gruppen barnet ska flytta FRÅN (till höger om Plats)
  • Klicka på knappen Sök
  • Markera det aktuella barnet
  • Klicka på Ange som barn i gruppen (längst ner under barnen)

• Gå till gruppen som barnet ska flytta FRÅN
  • Klicka på Admin Skiftnyckeln
  • Markera det aktuella barnet
  • Klicka på Ta bort ur ..

Notera! Om barnet/eleven även ska byta mentor måste man även koppla bort/koppla in mentor.

Flytta barn/elev mellan skolor

Om du flyttar ett barn/elev från en grupp i en skola till en grupp i en annan skola behöver du även göra följande:

• Gå till skolans startsida
  • Klicka på Admin skiftnyckeln
  • Välj relationer, elever
  • Markera de elever som ska tas bort från skolan
  • Klicka på "Ta bort ur...."