En person som redan finns inlagd i förskolan/skolan kan senare kopplas in i olika klasser eller grupper. Det kan göras på två olika sätt.

• Via gruppens sida - Smidigast om flera personer ska hämtas in i en och samma grupp.
  • Via personens relationsflik - om personen ska hämtas in i en eller flera grupper.

Koppla person till grupp via gruppens sida

• Gå till aktuell grupp/klass
  • Klicka på Skiftnyckeln - Relationer
  • Välj den roll
  • Klicka på knappen Hämta och sen Sök (eller skriv in delar eller hela namnet för ett mindre urval och sen Sök)
  • Bocka för den/de personer som ska hämtas in i gruppen
  • Klicka på knappen Ange som "roll" i gruppen

Koppla person till grupp via personens relationsflik

• Gå till önskad person
  • Klicka på skiftnyckeln - fliken relationer
  • Klicka sen på hämta grupp

För att ta bort person ur skola, läs här