Bloggverktyget finns på skola och grupp men Lärlogg är ett liknande verktyg för enskilt barn/elev.

I Lärloggen kan både personal, vårdnadshavare och elev själv skapa inlägg. Dessa visas för den målgrupp man väljer men det visas också alltid för barnet/eleven.

På förskolan är Lärloggen ett bra verktyg för pedagoger (och vårdnadshavare) att dokumentera barnets utveckling och lärande)

I grundskola och gymnasium kan även eleven själv använda Lärloggen för egen dokumentation och reflektion runt sitt lärande.

Inlägg i Lärlogg kan kopplas och länkas till material i tex Google Drive, Office365, Youtube et.c.

Skapa Lärloggs-inlägg

• Gå till önskad person.
  • Välj  Lärlogg
  • Klicka på Skapa nytt
  • Skriv önskad rubrik
  • Välj gärna etikett (så blir det lättare att hitta senare)
  • För skolformer med ämnen - Koppla det ev till ämne
  • Skriv själva inlägget  mha editorn.
  • Välj mottagare.
  • Bifoga ev bilder, filer, kopplingar till planering, läroplan eller annat länkat material
  • Publicera inlägget (kan sparas som utkast först) eller skicka det som en epost
    (Om man publicerar det utgår en epost-notis om detta följande natt, om man epostar det utgår ett vanligt mail direkt)

Om mentor/lärare har skapat inlägg i ett barns/elevs Lärlogg får alla valda mottagare en notis om det. * (Läs mer under Noriser).

Samtliga Lärloggsinlägg finnas sparade under knappen Arkiv.