Man kan skapa samma lärloggsinlägg till flera barn/elever samtidigt,om man vill dokumentera liknande saker för flera barn/elever och kanske även komplettera med individuell dokumentation för var och en.

Notera att man även kan skapa samma inlägg för flera grupper/avdelningar samtidigt.

Kopiera från Blogg till en eller flera Lärloggar

Detta kan göras på 2 olika sätt.

1. Kopiera ett Blogginlägg till flera barns/elevers Lärloggar

• Gå till aktuella gruppen/klassen
  • Välj  Blogg och skapa ett nytt inlägg eller öppna ett befintligt som du vill kopiera till Lärloggar.
  • Klicka på kopiera.

• Markerar de barn som ska få en kopia. (Notera att efter kopiering hänger dessa inte längre ihop med Blogginlägget dvs alla ändringar behöver göras i respektive Lärlogg efter avslutad kopiering.
  • Klicka på Förhandsgranska.

• Kolla att det är rätt barn och rätt mottagare förbockade.
  • Välj sen om du vill att kopiorna ska sparas som utkast för senare publicering (görs en och en), publiceras eller e-postas.

I "originalet i Bloggen" ser man när och till vilka barn inlägget är kopierat. (Blå text).

2. Kopiera ett Lärloggsinlägg till ett eller flera andra barn/elever

• Gå till det Lärloggsinlägg du vill kopiera och öppna det.
  • Klicka på Kopiera
  • Markera de barn/elever du vill kopiera till.
  • Följ sen samma steg som beskrivits i alternativ 1 ovan.

Notera! Efter kopiering till Lärlogg slår inte redigeringar i original-Blogginlägget som kopierades igenom. Varje Lärloggsinlägg är en kopia som kan redigeras vidare separat för varje enskilt barn/elev.