När du har skapat en pedagogisk planering kan den behöva ändras av olika skäl. Det finns några viktiga saker du behöver veta innan du redigerar en planering – nämligen hur det påverkar befintligt innehåll i de kopior av planeringen som redan används av elever.


Redigera planering = Innehållet i din planering ändras permanent och påverkar ALLA som redan använder den.  Det innebär att du bara i nödfall ska redigera planeringar som du publicerat och som redan används. Däremot kan du redigera dina planerings-utkast hur mycket du vill tills de blir klara för att publiceras.


NOTERA! Redigera innebär t.ex. att om du tar bort en koppling till Syftestext som du tidigare kopplat in så försvinner det i alla tilldelade planeringen. Eller om du ändrar innehåll i bedömningsmatrisen i planeringen så ändras det för alla som redan använder planeringen.


Redigera planering bör endast ske i dessa fall:

  • Du har stavat fel, lagt in fel innehåll eller behöver komplettera med något som saknas.
  • Det är en NY planering, som du har som utkast, som ännu inte används av några elever.

 

Notera! Du få ett tydligt meddelande om du försöker redigera en planering som redan används. Om du får upp detta meddelande avråder vi dig från att gå vidare och redigera såvida det inte gäller någon av fallen ovan.



TIPS! För att modifiera en planering som tidigare använts - ta en kopia och redigera vidare för användning i nya grupper/klasser samt "pensionera" den gamla i Skobanken.