Så här jobbar du med Skolverksmatriserna i Unikum

Skolverkets obligatoriska bedömningsstöd.finns nu inlagt i Unikum, i Skolbanken, som gröna matriser. Kopiera dem INTE. Använd dem så här:

Förberedelser  av Skoladmin (eller kommunadmin )

• Gå till Skolbanken.
  • Välj matriser.
  • Välj grundskola och önskat ämne (Sv, Sva eller Ma)
  • Sök på "Skolverkets obligatoriska bedömningsstöd" eller "Skolverkets obligatoriska Rebecca" så hittar du det. (Skaparen är dessa är Rebecca Lindberg)
  • Klicka på den matris ni vill använda. Klicka på "lägg till som skolfavorit/kommunfavorit.

Lärare - När du vill använda matriserna.

KOPIERA INTE MATRISERNA utan tilldela originalet som Unikum tagit fram.

• Gå till Skolbanken, Matriser och fliken "Skolans" (där de nu hittas överst om de är lagda som skolfavoriter, eller fliken kommunens om de är lagda som kommunfavoriter)
  • Välj en matris. Klicka för att öppna och sen Tilldela (och förlj stegen som vanligt när du tilldelar. Fortsätt så med alla matriserna.
  • Du markerar för respektive elev genom klick i relevant matrisruta.  Datumet sätts automatiskt  i varje ruta. Du kan även skriva kommentarer under matrisen, dock inte för en enskild matrisruta.

Skolverkets bedömningsstöd taluppfattning (Ma)

Skolverkets bedömningsstöd läsutveckling

Summering för respektive elev och klassen

Överst på klassens sida med en matris finns en minimatris som är en summa av alla elevernas bedömningar i den matrisen.

Mouse over visar antal/procent som uppnått steget.