Unikum är i grunden anpassat för att kunna användas, som det är, på olika enheter tex dator, pekplatta och smartphones. Men viss funktionalitet underlättas med "Appar"  unikum har appar för iOS och Android.

Ladda ner Unikum-appen

Unikum för  iOS

Unikum för Android

Ställ in rätt startsida för din iOS-app

Om du vanligtvis loggar in på annat ställe än start.unikum.net, så kan du ställa in din App så att du hamnar på rätt ställe för inloggning.

1. Klicka på "Andra sätt att logga in".
  2. Välj rätt inloggningsalternativ i listan.

Appen kommer ihåg hur du senast loggade in så framöver kommer du automatiskt att hamna på rätt inloggningssida.

Notera! Om knappen Andra sätt att logga in ej visas, behöver man under Inställningar på sin iPad/iPhone slå av möjligheten för Egen vald startsida.

Om ditt inloggningsalternativ inte finns i listan behöver du själv ställa in appen så den går till den önskade adressen:

1. Gå till Inställningar på din iPad/iPhone
  2. Välj Allmänt
  3. Bläddra ner till dina appar, där ska även appen för Unikum finnas
  4. Klicka på appen för Unikum
  5. Skriv in den önskade adressen till höger under rubriken Välj startsida
  6. Se också till så att Egen vald startsida är påslaget

Ställ in rätt startsida för din Android-app

Om du vanligtvis loggar in på annat ställe än start.unikum.net, så behöver du ställa in din App så att du hamnar på rätt ställe för inloggning.

1. Gå till inställningar.
  2. Välj "logga in via min skola eller kommun" och skriv in länken till inloggningssidan. Nu kommer den alternativa inloggningen automatiskt att väljas varje gång du klickar på Unikum-appen.''

Använda Unikum via webbläsare i mobil/platta

Du kan även använda Unikum via webb-läsaren i din mobil.Vissa funktioner hanteras olika i appen och webb-versionen då appar vilket inte Unikum kan påverka. tex kan man inte förstora/förminska fönstret i en app men det går bra i webb-versionen, bild och filhantering fungerar också lite olika i webb respektive app-versionen så beroende på vad du ska göra kan du välja den som passar bäst för ändamålet.

Gränssnittet i Unikum anpassar sig automatiskt efter skärmstorleken så valfri webbläsare kan användas. Unikum har stöd för de 2 senaste versionerna vi de vanligaste webbläsarna.