För att kontrollera om Unikum verkligen skickar e-post korrekt till den angivna e-postadressen kan du enkelt kontrollera det genom att skicka ett testmail.

• Klicka på skiftnyckeln längst bort till höger från din personliga startsida.
  • Klicka på knappen Skicka testmail
     (Passa på att kontrollera om e-post-adressen är korrekt.)
  • Om det nu direkt kommer e-post till den angivna e-postadressen fungerar detta korrekt från Unikums sida. I annat fall kontrollera skräpposten och ändra inställningar så att din e-postklient inte skickar mail från unikum.net till papperskorg eller hanterar som skräppost.

Notera! För dig som admin och testar åt en användare. Testmail går fram även för personer som aldrig varit inloggade men inga notiser skickas förrän man loggat in och accepterat sitt konto.