Varje användare har en personlig startsida som kan se lite olika ut beroende på roll. Du kan inte ändra detta men det finns en del andra saker du kan påverka med personliga inställningar. Det här kan du göra på din personliga inställningssida:

• Välja vilka kontaktuppgifter som ska finnas i systemet (Notera att det INTE GÄLLER om kommunen läser in dessa automatiskt via det skoladministrativa systemet).
  • Om du vill visa dina kontaktuppgifter för alla eller endast för skolans personal.
  • Lägga till eller ändra din e-postadress.
  • Lägga in ditt mobil-nummer.
  • Lägga in en bild och en personlig beskrivning.
  • Välja språk.
  • Bestämma om du vill ha notiser eller ej.

För att ändra inställningar klickar du på skiftnyckeln längst till höger på din startsida.

Många kommuner läser in personuppgifter från sina administrativa system som i sin tur hämtar dem från folkbokföringsregistret. Är din adress eller ditt namn felaktigt behöver du därför uppdatera det i folkbokföringsregistret för att det sen ska bli rätt framöver i alla andra system. (Kontakta gärna ansvarig på skolan eller kommunen för hjälp med detta). Ändra inte i Unikum direkt då detta kommer att läsas över med de gamla "felaktiga uppgifterna" igen då. I de fall du själv lägger in kontaktuppgifter manuellt behöver du också uppdatera dem själv.

Kontaktuppgifterna visas i kontaktlistan för personal, elever och föräldrar i klassen/gruppen, om du inte valt att dölja dem.Du döljer dem genom att bocka i rutan "Dölj mina kontaktuppgifter .......". Då syns dina uppgifter bara för personalen på förskolan/skolan.

E-post och mobiltelefonnummer är det viktigt att du själv håller uppdaterat då e-post används för både Notiser, inbjudan till utvecklingssamtal, meddelanden från förskolan/skolan m.m. samt för att du ska kunna ansöka om nytt lösenord själv via startsidan om du glömt det gamla. (Notera! Gäller endast om du loggar in via Unikums startsida).

Lägg in en personlig bild. - Det blir dels mycket snyggare och dessutom lättare för alla berörda att hitta om bilder används.