Ibland kan det finnas behov av att ha en grupp eller klass där medlemmarna inte ser varandra. Det innebär att barn/elever och deras föräldrar inte kan se varandra, de kan endast se de pedagoger som tillhör gruppen. Dessutom kan barn/elever och föräldrar inte kommentera blogginlägg som görs i denna grupp, endast läsa dem.
Pedagogerna ser alltid samtliga medlemmar, och kan även kommentera blogginlägg i gruppen.

Gör en klass/grupp till dold

• Skapa en ny grupp som vanligt (eller gå till fliken Inställningar på redan befintlig grupp)
  • Bocka i den lilla rutan ”Grupp med dolda medlemmar”

För den som är skoladmin ser det ut som nedan, man ser i kolumnen Dolda medlemmar vilka grupper som har denna inställning.

Användarvy - grupp med dolda medlemmar

I en dold grupp kan användarna inte se varandra men personalen kan se kontaktuppgifterna.