Här beskrivs hur du startar en uppgift

1. som skapats direkt i en klass/grupp
  2. som skapats i en planering
  3. som du vill dela ut till en eller fler elever i efterhand

1. Starta en uppgift som är skapad direkt i klass/grupp.

Uppgifter kan antingen ligga i en pedagogisk planering eller skapas separat under fliken Planering/Uppgifter. Oavsett var de skapas bestämmer du som lärare när eleverna ska få ut uppgiften.

Starta en uppgift som skapas direkt i en klass/grupp.

• Skapa först uppgiften direkt i Klassen/gruppen eller hämta fram ett utkast.
  • Välj vilka elever som ska få uppgiften.
  • Klicka på Starta.

Om du inte vill dela ut uppgiften direkt kan du istället välja att "Spara utkast" och Starta uppgiften senare. Så länge uppgiften ligger som utkast kan bara du som lärare se den.

2. Starta en uppgift som ligger i en planeringen

Antagligen går du till klassen/gruppen, planering, uppgifter och klickar på Starta därifrån

eller så öppnar du planeringen när du står i klassen/gruppen och startar den därifrån.

Från uppgiftsöversikten för kass/grupp:

Från planeringen:

3. Starta en uppgift för en enskild elev

Om du har en uppgift i en planering och har tilldelat den till dina elever startat uppgiften så kan det ju hända att det tillkommer elever senare eller att du faktiskt vill starta uppgiften åt olika elever vid olika tillfällen. På klassöversikten ser du hur många elever uppgiften är startad för.

Starta uppgiften för enstaka elever
  • Klicka på uppgiften från klassöversikten.
  • Klicka på Redigera
  • Scrolla längst ner på sidan och klicka på "Ändra elever och datum"

• Bocka för de elever som ska få uppgiften. (De som har den redan är redan förbockade. Om alla resterande elever ska ha uppgiften kan du välja "alla" längst upp ovanför elevlistan.
  • Klicka sen på "Ändra"
  • Klart